Ampliació CEIP Es Vedrà

Ampliació CEIP Es Vedrà
St Agustí, Eivissa

El projecte parteix de la necessitat d’una gran ampliació de l’escola existent. Un repte important és crear una nova volumetria integrada en l’entorn, marcant un nou accés. Un altre és la realització de les obres mantenint l’escola en funcionament.

Es proposa un nou prisma paral·lel als existents, de forma que es crea entre ells un nou pati obert, creuat per un pas elevat que es converteix en el nou edifici d’accés a mesura que s’apropa al carrer. El nou accés conté els nuclis verticals i un sistema de rampes que resolen els accessos alliberant al centre de qualsevol barrera arquitectònica.

A nivell funcional, els edificis existents es destinen a educació infantil, a usos més polivalents i administratius, deixant en el nou edifici la resta de programa destinat a educació primària, cuina, menjador i gimnàs. Les noves edificacions s’integren amb les existents mitjançant textures i acabats que donen unitat al conjunt, jugant amb diferents plans i color. De la mateixa manera es busca la integració en l’entorn rural i la vegetació típicament mediterrània.

LocalitzacióSant Agustí, Eivissa
Projecte2008
Obra2009–11
Superfície3.377 m²
Cost4.076.309 €
PromotorIbisec, Govern Balear
ConstructorFerrovial Agroman SA
Col·laboradorsNoelia Asensi, Eric Herrera, Jesús Rodriguez, arquitectura. Monica Simoes, disseny gràfic. Xavier Aguado, estructura. Toni Roig, enginyer. MIF, amidament i pressupost. Lourdes Grive, fotografia.
PublicacionsEuropaconcorsi.
Espacio y Confort núm 46.