HPO Can Culí

HPO Can Culí
Sant Hilari Sacalm

Partim d’una parcel·la molt estreta i llarga que comunica dos carrers del casc antic, fruit de l’enderroc de l’antiga casa noble “Can Culí”. El projecte pretén la connexió d’aquests dos carrers a través d’una porxada en planta baixa, protagonista i eix que creua tota l’actuació, permetent els accessos a les diferents parts del programa: locals comercials, nuclis verticals dels habitatges i una placeta central.

Es busca que la percepció general sigui de quatre edificis independents. Aquesta fragmentació dels volums pretén respectar l’escala de la resta d’edificacions del casc antic a més de garantir unes bones condicions d’assoleig i ventilació als habitatges, millorant notablement l’eficiència energètica. En conseqüència els nuclis verticals són exteriors de forma que es creen espais de relació molt útils i polivalents, inspirats en els espais públics de les ciutats mediterrànies.

Les característiques de la parcel·la i la necessitat de crear un eix que comuniqui els dos carrers que la limiten definiran el punt de partida del projecte

LocalitzacióSant Hilari Sacalm
Projecte1er Premi concurs 2005
Obra2006-07
Superfície2.611 m²
Cost1.918.097 €
PromotorIncasol
ConstructorEuritmia SL
Col·laboradorsSergio López, Bea Romero, Mar Escala, arquitectura. MIF associats pressupost.  Proisotec, instal·lacions. Toolstudio, estructura. Àngela Vidal, direcció d’execució.
PublicacionsConcurs d’assistència tècnica 3. Generalitat de Catalunya 2006. Exposició COAC Girona “15 Actuacions a les comarques gironines, 505 habitatges”