HPO av. Pere Matutes

HPO Avinguda Pere Matutes
Eivissa

El projecte modula la proposta sobre una retícula de 3,00×3,40 m, que ordena i pauta la col·locació dels prismes que configuren les diferents estances dels habitatges. El desenvolupament de façana és màxim, amb garantia d’una màxima exposició al sol, ventilació i vistes.

El projecte recupera la lògica de les cases pageses, exponents de l’arquitectura tradicional d’Eivissa

La planta baixa, permeable, genera un continu d’espais verds, entre la gran escala de l’espai públic posterior, i l’aproximació a l’edifici, tot passant pel generós pati interior. 

Tan els espais comuns com els habitatges s’organitzen a través d’una malla sense jerarquies, que permet espais flexibles i adaptables, apostant per habitatges inclusius que gaudeixen d’espais versàtils. Tots els habitatges són passants a carrer i a pati, amb una doble circulació interior/exterior, resultat d’una agrupació de creixement que resol totes les tipologies del programa. 

El projecte s’ha desenvolupat a partir de la tradició de la casa pagesa, pel que fa a la resolució de les tipologies per agrupació de peces, a la utilització de solucions sostenibles i de proximitat, tot canviant l’escala del teixell tradicional per a resoldre la pell de l’edifici, semblant a les portes dels tancons.

Es posen en valor les mesures d’estalvi energètic passives, potenciant els sistemes passius per sobre dels sistemes actius.

LocalitzacióEivissa
Projecteconcurs obert 2018
Superfície2.424 m²
PromotorIBAVI – Institut Balear de L’habitatge
Col·laboradorsIrene Gascón i Maria Velázquez, arquitectura. Jordi Pellerejo, render.