Habitatges en altura

Habitatges en altura
Natal, Brasil

La voluntat del promotor és realitzar un edifici singular dins del nou complex general d’un total de 620 habitatges. La tipologia d’habitatge ha estat crucial per a determinar la geometria general de l’edifici.

Tipològicament els pisos s’han concebut amb ingredients dels habitatges en alçada més els privilegis d’una casa de planta baixa en contacte amb el terreny. Aquesta reflexió ens ha portat a distribuir 3 habitatges per planta, que s’obren en forma de ventall buscant les vistes i la bona orientació de totes les seves estances sense renunciar a la seva autonomia i privacitat.

Tipològicament els pisos s’han concebut amb ingredients dels habitatges en alçada més els privilegis d’una casa de planta baixa en contacte amb el terreny

L’esquelet o l’estructura de l’edifici es porta a el pla més exterior de les façanes creant espais exteriors protegits de la radiació solar. L’estructura en aquest cas, s’ha convertit en la protagonista, donant un fort caràcter a la imatge final de l’edifici. S’ha aplicat amb gran rigor i racionalitat en totes les plantes superiors transformant-se en potents pantalles de formigó en forma de W en les dues primeres plantes de contacte amb el terreny. Aquesta transició és important ja que concentrem les càrregues en pocs punts per minimitzar el cost de la fonamentació profunda.

LocalitzacióSanta Rita, Natal, Brasil
Projecte2006
Superfície14.373 m²
PromotorGRW Brasil
Col·laboradorsGorka Álvarez, Mar Escala, arquitectura. Xavier Aguado, estructures. Proisotec enginyeria. Carlos Ortega 72 dpi render.