Plaça i Carrer Isidor Macabich

Plaça i Carrer Isidor Macabich
Sta Eulària des Riu

L’actuació neix de la voluntat municipal de continuar la transformació del centre urbà de Santa Eulària des Riu a favor dels vianants i dels comerciants amb la renovació de la plaça i el carrer d’Isidor Macabich, amb l’objectiu de recuperar un espai públic degradat en favor de l’automòbil.

El primer objectiu del projecte és la substitució dels vehicles per les persones, recuperant l’espai públic de la plaça com a lloc de reunió i trobada dels ciutadans, amb un espai central obert i polivalent, delimitat per tres subespais perimetrals: un jardí històric on es situa el canó i l’escultura de la pagesa, un espai lúdic d’aigua i un espai de repòs i lleure a l’ombra dels arbres de nova plantació.

Així mateix, es pacifica el trànsit rodat de la zona, quedant reduït a una direcció pujant des del mar, potenciant un nou eix comercial que enllaça amb tot un seguit de recorreguts per als vianants del centre de la vila. El projecte incorpora tot un seguit de cites literàries d’Isidor Macabich en diferents punts del recorregut. 

LocalitzacióSanta Eulària des Riu, Eivissa
Projecte1er Premi concurs 2013
Obra2018
Superfície5.660 m²
Cost1.943.470 €
PromotorAjuntament de Santa Eulària des Riu
ConstructorHnos. Parrot S.A.
Col·laboradorsCo-autor Dani Roig Riera, arquitecte.
Toledo–Villareal, pressupost. Roig Marí, enginyeria.
PublicacionsHIC arquitectura.
BETA arquitectura.
Plataforma arquitectura.